Potgooi

Aanddiens 2 Augustus 2015

Sondag 2 Augustus 2015

Potgooi iTunes RSS

Oggenddiens 2 Augustus 2015

Sondag 2 Augustus 2015

Potgooi iTunes RSS

Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Peer en bosbessie-ontbytrolletjies
    Peer en bosbessie-ontbytrolletjies
    Saterdag 1 Augustus 2015

    Program: Brkfis met Derrich

    Porsies: 8

    Gradering uit 10:
     
    (0 stemme)
    Twitter Facebook
  • www.icachef.co.za

  • Bestanddele

    2 koppies (500 ml) koekmeel
    1 eetlepel (15 ml) bakpoeier
    1 teelepel (5 ml) fyn kaneel
    1 teelepel (5 ml) sout
    6 eetlepel (90 ml) strooisuiker
    ¼ koppie (± 65 ml) hawermout
    2 eetlepel (30 ml) bosbessies, grofgekap
    1 peer of appel, geskil, pitte verwyder en grof gerasper
    ½ koppie (125 ml) melk
    1 eier
    5 eetlepel (75 ml) olie
    ‘n bietjie ekstra melk om bo-oor te verf
    ‘n bietjie ekstra hawermout om bo-oor te sprinkel

    Metode

    Voorverhit die oond tot 180°C.
    Spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
    Sif die meel, bakpoeier, kaneel en sout saam.
    Roer die strooisuiker, hawermout en bosbessies by.
    Meng die gerasperde peer of appel, melk, eier en olie saam en voeg by die droë bestanddele.
    Roer liggies tot die deeg net bymekaar kom.
    Verdeel die deeg eweredig in 8 en rol egalige rolletjies.
    Pak die rolletjies op die bakplaat, verf elkeen met ‘n bietjie melk en sprinkel met hawermout.
    Bak vir 12 tot 15 minute tot die rolletjies gaar en lig is.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR