Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Lemoen en bosbessie kolwyntjies
    Lemoen en bosbessie kolwyntjies
    Saterdag 28 Mei 2016

    Program: Brkfis met Derrich

    Gradering uit 10:
     
    (9 stemme)
    Twitter Facebook
  • Bestanddele

    225 g sagte botter
    ¾ k (185 ml) suiker
    3 eiers
    2 k (500 ml) koekmeel
    1½ t (± 7 ml) bakpoeier
    1 t (5 ml) sout
    ½ k (125 ml) bosbessies
    Skil (zest) van 1 lemoen

    Lemoenstroop
    1 k (250 ml) lemoensap
    ½ k (125 ml) suiker

    Metode

    Verhit die oond tot 160°C.
    Spuit ‘n kolwyntjiepannetjie met kleefwerende sproei.
    Room die botter en suiker tot lig en romerig.
    Voeg die eiers een vir een by.  Meng deeglik na elke byvoeging.
    Sif die meel, bakpoeier en sout in ‘n mengbak saam en vou dan versigtig by die eiermengsel in.
    Meng die bosbessies en lemoenskil by, maar moenie oorwerk nie.
    Skep die holtes van die kolwyntjiepannetjie driekwart vol en bak vir 15-20 minute of todat ‘n toetspen skoon uitkom. Verwyder uit die oond en  laat op ‘n draadrakkie afkoel.

    Verhit die lemoensap en suiker in ‘n kastrol oor matige hitte tot die suiker heeltemal gesmelt is.
    Laat die mengsel reduseer tot stroperig en verwyder van die hitte.
    Bedruip die kolwyntjies liggies met lemoenstroop voor bediening.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR