LUISTER NOU

NOU OP DIE LUG

Brêkfis met Derrich

'n Op en wakker Sateroggendkuier met musiek, kompetisies en alles van visvang en tuinmaak tot omgewingsakem, doen-dit-self en aptekersraad..

MEER INLIGTING
Fair 13°/24°
WEER Wind: N

Resepte

SOEK

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

KEURRESEP

  • Oondgebakte aartappel met eier en suurroom

    Oondgebakte aartappel met eier en suurroom

    Saterdag 28 Februarie 2015

    Program: Brkfis met Derrich

    Gradering uit 10:
     (0 stemme)
  • BESTANDDELE

    3 groot aartappels
    4 eetlepels (60 ml) olie
    sout en swartpeper na smaak
    250 g spek of varkworsies, grof gesny
    2 koppies (500 ml) knopiesampioene, in kwarte gesny
    1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
    1 groen soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
    1 jalapeño-rissie, ontpit en fyn gekap
    4 sprietuie, fyn gekap
    1 koppie (250 ml) Cheddarkaas, gerasper
    6 eiers

    Grasui-suurroom
    1 koppie (250 ml) suurroom
    ¼ koppie (62,5 ml) grasuie, fyn gekap
    sout en varsgemaalde swartpeper

    METODE

    Voorverhit die oond tot 200°C.
    Prik die aartappels met ‘n vurk, en vryf die helfte van die olie oor.
    Plaas dit op ‘n bakplaat en bak tot gaar.
    Sny die aartappels in die helfte deur, en hol die binnekant effens uit.
    Verhit die res van die olie in ‘n braaipan, en braai die varkworsies of spek tot bros en gaar.
    Voeg die sampioene, soetrissies, jalapeño en sprietuie by, en braai vir 5 minute.
    Verdeel die mengsel tussen die aartappels en sprinkel met kaas.
    Breek ‘n eier op elke aartappel-helfte en bak tot die eier gestol is.

    Variasie
    Verhit die botter in ‘n skoon braaipan oor matige hitte, en breek die eiers versigtig daarin.
    Braai tot gaar, en geur met sout en peper.
    Plaas ‘n eier op elke aartappel. en skep van die suurroom bo-oor.
    Bedien warm.

    Vir die gegeurde suurroom
    Meng die suurroom met die grasuie en geur na smaak.
    Bedien saam met die warm aartappels.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?