Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Basiese tamatiesous
    Basiese tamatiesous
    Maandag 2 Mei 2016

    Deur: Heleen Meyer

    Program: Oggend op RSG

    Gradering uit 10:
     
    (5 stemme)
    Twitter Facebook
  • www.heleenmeyer.co.za
    www.facebook.com/HeleenMeyerFood

    ’n Basiese tamatiesous is iets wat ’n mens maar in grootmaat kan voorberei en óf in glasflesse in die yskas kan hou óf in ysbakkies kan vries vir ’n vinnige ete. Hierdie sous is ook heerlik as ’n pastasous, oor mieliepap saam met braaivleis en selfs saam met ’n stukkie wors of steak. Die resep maak ongeveer 750 ml sous.

  • Bestanddele

    15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie
    2 uie, gekap
    2 knoffelhuisies, gekneus
    15 ml (1 e) gerasperde vars gemmer
    2,5 ml (½ t) vinkelsaad (opsioneel)
    2 wortels, grof gerasper
    1 kg ryp tamaties, geskil en gekap
    30 ml (2 e) gedroogde gemengde kruie of origanum
    75 ml (5 e) gekapte vars kruie van jou keuse
    1 lourierblaar
    15 ml (1 e) balsamiese asyn
    10 ml (2 t) sagte bruinsuiker
    sout en peper

    Metode

    1. Verhit die olie oor matige hitte in ’n kastrol en soteer die uie en knoffel tot sag. Voeg die gemmer, vinkelsaad en wortels by en soteer vir nog ’n paar minute.
    2. Roer die tamaties, gedroogde en vars kruie, lourierblaar, asyn en suiker by.
    3. Prut oor lae hitte, met ’n deksel, vir 15 minute. Haal die deksel af en prut nog 15 of tot sous effens verdik het en geurig is.
    3. Geur na smaak en verwyder die lourierblaare. Verpulp met ’n stokmenger. Die sous kan nou verkoel en gevries word vir latere gebruik.

    Wenke
    1. Parmigiana, ’n Italiaanse bykos wat met ’n soortgelyke tamatiesous en skywe eiervrug gemaak word, is heerlik. Soteer 2 eiervrugte, in skywe gesny, met ’n bietjie olyfolie in ’n pan. Pak eiervrugskywe in lae met die sous tussen in. Strooi 125 ml (½ k) gerasperde mozzarellakaas bo-oor. Bak teen 200 °C vir 20 - 30 minute of tot goudbruin en gaar. Sit voor met vars basiliekruidblare.
    2. Roer ’n blik kekerertjies en gaar botterskorsie by die sous vir ’n vegetariese maaltyd.
    3. As die tamaties nie rooi genoeg is nie, roer 15 - 30 ml tamatiepasta by die sous vir ’n dieper kleur.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR