Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Vakansiepret joghurt-“kolwyntjies”
    Vakansiepret joghurt-“kolwyntjies”
    Saterdag 10 Desember 2016

    Program: Brękfis met Derrich

    Porsies: 6

    Gradering uit 10:
     
    (4 stemme)
    Twitter Facebook
  • Bestanddele

    ½ koppie (125 ml) Turkse appelkose
    ¼ koppie (± 65 ml) kasjoeneute
    2 eetlepels (30 ml) fyn klapper
    1 teelepel (5 ml) water
    1 koppie (250 ml) ongegeurde volroom joghurt
    ¼ koppie (± 65 ml) heuning
    ¼ koppie (± 65 ml) klapperskaafsels

    Metode

    Plaas die appelkose, neute en klapper in ‘n voedselverwerker en verwerk tot fyn.  Voeg die water by en verwerk tot die mengsel effens bymekaar kom.

    Spuit ‘n 6-holte muffinpannetjie met kleefwerende sproei.  Skep 2 eetlepels (30 ml) van die mengsel in elke holte en druk stewig vas met die agterkant van die lepel.

    Verhit die joghurt en heuning liggies oor matige hitte en roer tot die heuning gesmelt is.  Verwyder van die hitte en laat eenkant afkoel.

    Verhit ‘n braaipan en rooster die klapperskaafsels tot goudbruin en hou eenkant.

    Vul die holtes met die joghurt mengsel en rangskik die klapperskaafsels bo-op elke joghurt-“kolwyntjie”.

    Plaas oornag in die vrieskas (of vir minstens 2 ure) en bedien as ‘n gevriesde joghurt-“kolwyntjie” vir ontbyt.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan ‘n vriend


STUUR