LUISTER NOU

NOU OP DIE LUG

Musiekbonbons

'n Keur van kort, ligte klassieke musiek.

MEER INLIGTING
Fair 14°/23°
WEER Wind: WNW

Resepte

SOEK

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

KEURRESEP

  • Aarbeislaai met basiliekruid

    Aarbeislaai met basiliekruid

    Maandag 15 Desember 2014

    Deur: Heleen Meyer
    Program: Oggend op RSG
    Porsies: 4 - 6

    Gradering uit 10:
     (9 stemme)
  • Uit: Maak vyf

    www.heleenmeyer.co.za
    www.facebook.com/HeleenMeyerFood

  • BESTANDDELE

    Slaai
    250g aarbeie, in dik skywe gesny
    ’n handvol vars basiliekruidblare
    ’n handvol vars roketblare
    1⁄2 komkommer, met ’n aartappelskilller in linte gesny
    1 skyf fetakaas, gekrummel
    30 ml (2 eetlepels) papawersaad
    30 ml (2 eetlepels) basiliekruidpesto
    45 ml (3 eetlepels) olyf- of avokado-olie
    15 ml (1 eetlepel) appel- of vrugteasyn
    sout en peper

    Croutons
    2 rolletjies, in growwe stukke gebreek
    30 ml (2 eetlepels) olyf- of avokado-olie
    2 knoffelhuisies, gekneus

    METODE

    Croutons
    Voorverhit die oond tot 180 °C en voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
    Plaas brood, olie en knoffel in ’n groot mengbak en meng goed deur.
    Plaas in ’n enkellaag op die bakplaat en rooster vir 10-15 minute of tot goudbruin en bros. Laat dit afkoel.

    Slaai
    Plaas die aarbeie, basiliekruid, roket en komkommer op ’n groot slaaibord en krummel feta bo-oor.
    Strooi die papawersaad oor.
    Meng die res van die bestanddele vir ’n slaaisous en geur na smaak.
    Sit die slaai saam met die croutons en slaaisous voor.

    Wenke
    Gebruik aarbeie en enige ander bessies, soos frambose en bloubessies.
    Waatlemoen is ook lekker. Gebruik gerus ook ander vrugte of groente, wat in seisoen is, in die slaai.
    Avokado, dun groenboontjies, of pere werk goed.
    Meng avokado, hoenderrepies, gepeperde makriel, salm of kekertjies by die slaai.
    Vervang croutons met avokado vir ’n glutenvrye slaai.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?