LUISTER NOU

NOU OP DIE LUG

Monitor

Die Monitorspan hou jou op hoogte met die jongste plaaslike en internasionale nuusgebeure.

MEER INLIGTING
Unknown 13°/29°
WEER Wind: O

Resepte

SOEK

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

KEURRESEP

  • Wilde sampioen, botterskorsie en feta omelet

    Wilde sampioen, botterskorsie en feta omelet

    Saterdag 13 September 2014

    Deur: Derrich Gardner
    Program: Brkfis met Derrich

    Gradering uit 10:
     (5 stemme)
  • BESTANDDELE

    1 k (250ml) botterskorsie, in blokkies gesny
    2 e (30 ml) olie
    Sout en swartpeper na smaak
    2 e (30 ml) botter
    1 k (250ml) gemengde wilde sampioene
    1 knoffel huisie, fyn gekap
    Handvol roosmaryn en tiemie, fyn gekap
    6 eiers, geskei
    ½ k (125 ml) fetakaas

    METODE

    Voorverhit oond tot 200°C.
    Plaas die botterskorsie op ‘n bakplaat en sprinkel met olie.
    Geur met sout en swartpeper en rooster in die oond vir 12-15 minute tot goudbruin en gaar.
    Verhit ‘n braaipan met 1 eetlepel botter en braai die sampioene, knoffel en kruie vir 5 minute tot gaar.
    Verwyder uit die braaipan en hou eenkant.
    Klits die eiergele effens met ‘n vurk.
    Klits die eierwitte tot sagte punt stadium en vou by die eiergele in.
    Vee die braaipan skoon en verhit met 1 eetlepel botter.
    Giet die eiermengsel daarin en roer totdat die bodem begin stol en laat vir 5 minute braai.

    Om te bedien:
    Vul die omelet met botterskorsie, sampioene en fetakaas. Sny in skywe en bedien met roketblare en balsemiekasyn.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?