Nou op die lug

Naweektjil

22:30-23:59

Interaktief

Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • Anél Potgieter lamtjops op drie maniere
    Anl Potgieter lamtjops op drie maniere
    Saterdag 30 November 2019

    Program: Reis sonder grense

    Gradering uit 10:
     
    (13 stemme)
    Twitter Facebook
  • Bestanddele

    Suurlemoen en knoffel marinade vir lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    sap van een suurlemoen
    3 eetlepels goeie olyfolie
    1 knoffelhuisie, fyn gerasper
    ½ teelepel sout
    ½ teelepel swartpeper

    Tandoori-lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    1 koppie joghurt
    1 - 2 eetlepels masala / kerriepoeier (hang af hoe sterk jy dit wil hê)
    1 teelepel vars gemmer, gerasper
    ½ teelepel vars knoffel, gerasper
    ½ teelepel sout
    ½ teelepel swartpeper

    Sosatie-lamtjops
    4 - 6 lamtjops
    1 koppie water
    2 eetlepels suiker
    2 eetlepels kerriepoeier (ek hou daarvan sterker)
    1 teelepel sout
    1 teelepel borrie
    2 eetlepels appelkooskonfyt
    1¾ koppie asyn
    2 teelepels mielieblom, gemeng tot ’n pasta met water

    Metode

    Suurlemoen en knoffel marinade vir lamtjops
    Meng al die bestanddele en marineer die tjops daarin vir minstens twee ure.
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.

    Tandoori-lamtjops
    Meng al die bestanddele en marineer die tjops daarin vir minstens twee ure.
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.

    Sosatie-lamtjops
    Meng al die bestanddele, behalwe die asyn en mielieblom, in ’n kastrol en bring tot kookpunt.
    Kook vir 5 minute.
    Voeg die asyn by en laat dit afkoel.
    Voeg dit oor die tjops, en laat dit daarin marineer vir minstens 1 tot 2 dae. (Behou 'n bietjie van die sous vir opdiening)
    Braai die tjops oor mediumwarm kole, en bedruip dit deurentyd met die marinade.
    Voeg die mielieblom by die sous wat behou is, vir 'n paar minute en bedien saam met die tjops.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR