Resepte

Soek Vir Resepte

Soek

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

Keurresep

  • SJ se skaapstertjies met polenta en !naba-sous
    Maandag 23 April 2018

    Deur: SJ Koortzen van die Kgalagadi Lodge

    Program: Oggend op RSG

    Gradering uit 10:
     
    (3 stemme)
    Twitter Facebook
  • Bestanddele

    Skaapstertjies
    1 kg skaapstertjies
    1 groot ui opgekap
    ½ teelepel fyn koljander
    ½ teelepel Aromat
    ½ teelepel steak-and-chop spesery
    ½ teelepel fyn swartpeper
    ½ teelepel fyn sout
    1 liter lamsaftreksel
    1 eetlepel asyn
    1 eetlepel Worcestersous

    Polenta
    1600 ml water (of melk en water)
    15 ml sout
    400 g polentameel (of growwe mieliemeel)

    !Naba sous
    2 koppies !nabas, geskil, vinnig gestoom en in skywe gesny (Portobellini sampioene)
    2 eetlepels botter
    2 eetlepels meel
    1 koppie melk
    sout
    peper

    Metode

    Skaapstertjies
    Plaas die bestanddele in ‘n stoompot, en kook vir 20 min, of tot sag.
    Skep dit uit in 'n oondbak, en hou eenkant.

    Polenta
    Kook water (melk) en sout in ‘n swaarboomkastrol.
    Voeg die polenta stadig by en klits met ‘n handklitser glad tot geen klonte meer gesien word nie.
    Verlaag die hitte tot laag, en laat dit stadig prut vir 40 minute.
    Die mengsel moet dik kook, en trek later weg van kante van kastrol.
    Kyk mooi dat dit nie brand nie.
    Keer die gekookte polenta uit in ‘n plat bak, en druk dit plat.
    Bedek dit met ’n skoon doek en laat dit afkoel.
    Sny dit in skywe, en plaas dit in die yskas sodat dit die vorm kan behou.

    !Naba sous
    Braai die !nabas vinnig in die botter in 'n swaarboompot.
    Strooi die meel by om die basis van 'n witsous te vorm.
    Voeg die melk by om 'n romerige sous te maak.
    Voeg sout en peper by na smaak.

    Braai die skaapstertjies in warm riffelpan, met 'n klein bietjie olie tot die vet goudbruin is.
    Skep dit in 'n bord, en plaas ‘n skyf polenta in dieselfde pan en braai twee keer per kant om 'n roosterpatroon te vorm.
    Plaas dit by die skaapstertjies in die bord, en voeg die !naba sous oor die polenta.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR