LUISTER NOU

NOU OP DIE LUG

Oggendstemming

Verkwikkende musiek vir die vroeë Sondagoggend.

MEER INLIGTING
Fair 3°/19°
WEER Wind: SSO
TERUG

Resepte

  • Groen slaai met druiwe

    Woensdag 2 November 2011

    Program: Oggend op RSG
    Porsies: 4 - 6

    Gradering uit 10:
     (3 stemme)
  • Wenke:
    1. Vervang aspersies met dun groen boontjies.

    2. Voeg repies gaar hoender by die slaai vir ‘n ligte ete.

    3. Vervang druiwe met geelperskes, nektariens of mangos.

  • BESTANDDELE

    Slaaisous
    50 ml olyfolie
    30 ml appel-, framboos-, of enige vrugte-gegeurde asyn of selfs verjuice
    20 ml heuning
    10 ml korrelmosterd
    sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
    5 groot vars kruisementblare, in dun repies gesny

    Slaai
    150 g aspersies, deeglik gewas
    150 g gemengde slaaiblare, dwergspinasie of kruie bv. roket en bronkors
    2 handevol vars kruisementblare
    500 g rooi of groen druiwe, gehalveer en ontpit
    8-10 klein vars komkommertjies, in skywe gesny
    4 sprietuie, in dun skyfies gesny
    1-2 selderystingels, in skfies gesny
    2 skywe fetakaas, gekrummel
    1 avokado, in skyfies gesny

    METODE

    Slaaisous
    Klits al die bestanddele, behalwe die kruisement, saam en geur na smaak.
    Roer kruisement versigtig in en laat vir ’n paar minute staan.

    Slaai
    Plaas aspersies in ’n vlak mengbak en bedek heeltemal met kookwater.
    Laat 5 - 7 minute staan en dreineer dadelik.
    Spoel af in koue water sodat aspersies nie verder gaar word nie en dreineer deeglik.

    Pak slaai- en kruieblare met die res van die bestanddele op individuele borde of ’n groot slaaibord.
    Sit met die slaaisous voor.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?

STUUR DIE RESEP AAN ‘N VRIEND

STUUR
* Verpligte velde