Resepte

  • SJ se Bunny Chow
    SJ se Bunny Chow
    Vrydag 22 September 2017
    Program: Tjailatyd
    Porsies: 2
    Gradering uit 10:
     
    (27 stemme)
  • Bestanddele

    Brood
    1 heel brood
    100 g botter

    Vulsel
    300 g lamstjops, gebraai na smaak
    20 ml botter
    1 groot ui, fyngekap
    'n halwe groenrissie, fyngekap
    150 g sampioene, opgekap
    4 ryp tamaties, skil verwyder en fyngekap
    250 ml lamsaftreksel
    1 eetlepel blatjang
    1 eetlepel Worcestersous
    ½ teelepel rissievlokkies, gedroog
    ½ teelepel rooipeper
    1 teelepel gemmerpoeier
    1 teelepel matige kerriepoeier
    1 teelepel borrie
    250 ml room
    sout en peper na smaak

    Metode

    Brood
    Sny die brood middeldeur.
    Sny die korsies af.
    Smeer al vyf kante van elke halwe brood, waarvan die korsies afgesny is, liggies met  botter.
    Rooster elke kant op 'n warm rooster oor matige kole om 'n mooi rooster-patroon te vorm.
    Hol die bokant versigtig uit om ‘n bakkie te vorm.

    Vulsel
    Braai die ui in 'n platboom-ysterpot tot glaserig op die vuur.
    Voeg die sampioene by en braai vir nog 'n minuut of twee.
    Gooi die res van die bestanddele, behalwe die room en tjoppies, in die pot en kook oor lae kole vir sowat 25 minute.
    BELANGRIK: Hou die vloeistof dop en kyk dat dit nie droog kook nie. Voeg nog lamsaftreksel by indien nodig.
    Sny die vleis in 1 cm by 1 cm blokkies en voeg by die kerriemengsel in die pot.
    Voeg die room by en prut vir 5 minute.
    Skep die vulsel in die brood en bedien.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR