Resepte

  • Lucky Star patatgebak met tuna en groente
    Lucky Star patatgebak met tuna en groente
    Dinsdag 16 April 2019
    Program: Oggend op RSG
    Gradering uit 10:
     
    (9 stemme)
  • Bestanddele

    400 g patats, gewas en in dik skywe van ½ cm gesny

    Sous
    2 x 170g blikkies Lucky Star tuna, gedreineer
    kookolie, vir braai
    1 ui, geskil en gekap
    2 knoffelhuisies, gekap
    2 wortels, geskil en gekap
    250 g knopiesampioene, opgesny
    2 takkies roosmaryn (plus ekstra vir garnering)
    400 g klaarbereide pastasous (tamatie en basiliekruid werk die beste)
    sout en swartpeper, na smaak
    olyfolie, vir bedruip
    2 eeetlepels (30 ml) broodkrummels
    ¼ koppie (60 ml) parmesaankaas

    Metode

    Plaas die patats in ’n pot met effens gesoute kookwater. Bedek en laat prut vir 5 – 6 minute of tot gaar. Dreineer en laat effens afkoel.

    Sous
    Verhit ’n bietjie olie in ’n groot kastrol en braai die uie en knoffel tot sag en goudkleurig. Roer die wortels, sampioene en roosmaryn by, en kook tot sag en effens verbruin. Roer die pastasous by en maak deurwarm. Geur na smaak. Voeg die tuna by en kook oor medium hitte vir 3 – 4 minute of tot warm.
    Voorverhit die oond tot 200°C.
    Plaas die helfte van die patats in ’n oondvaste bak. Giet die tunamengsel bo-oor. Rangskik die oorblywende patats bo-oor sodat die skywe effens oorvleuel. Bedruip met ’n bietjie olyfolie en strooi die broodkrummels en kaas oor. Plaas in die oond vir 10 – 15 minute tot deurwarm en goudbruin. Garneer met die ekstra roosmaryn en sit voor met ’n groen slaai.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR