Interaktief

Resepte

  • Weskuskos: Mossels
    Weskuskos: Mossels
    Vrydag 14 Junie 2019
    Program: Oggend op RSG
    Gradering uit 10:
     
    (3 stemme)
  • Bestanddele

    1 eetlepel olie
    1 teelepel botter
    1 ui, grofgekap
    1 knoffelhuisie, grofgekap
    4 vars tiemietakkies
    5 kg vars mossels, baarde uitgetrek
    ½ koppie witwyn

    Metode

    Verhit ’n groot pot op die stoof en gooi die olie en botter in.
    Wag tot die botter behoorlik gesmelt is en voeg die ui, knoffel en tiemietakkies by.
    Roer tot die uie so effe deurskynend is.
    Voeg nou die mossels by en sit die deksel op.
    Haal die deksel na omtrent 5 tot 7 minute af.
    Die meeste mossels behoort nou oop te wees.
    Voeg die wyn by en kook vir ’n verdere 3 minute.
    Haal van die stoof af en bedien so gou moontlik terwyl dit nog warm is.
    Skep in ’n lekker diep bak en bedien met vetkoek of varsgebakte brood.

     

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?
* Verpligte velde

Stuur die resep aan n vriend


STUUR