Tradisioneel word espatada in Madeira met mieliebrood bedien. Emile bedien syne met slaai, diepgebraaide skyfies en bier. Indien jy wyn verkies, sal ‘n Cabernet Sauvignon of Pinot Noir perfek hierby pas.
Tradisioneel word espatada in Madeira met mieliebrood bedien. Emile bedien syne met slaai, diepgebraaide skyfies en bier. Indien jy wyn verkies, sal ‘n Cabernet Sauvignon of Pinot Noir perfek hierby pas.
500 – 600 g growwe sout
4 – 6 loerierblare, verkieslik vars
200 g beesvleis (lende of kruisskryf) per persoon, in groot genoeg blokke gesny vir ‘n sosatie
sosatiestokkies – hout, staal of loerierbostakke
Begin met die voorbereiding ‘n dag voor jy die estpetada maak.
Meng die sout en loerierblare, en roer dit elke 2 uur deursodat die sout die geur van die blare absorbeer.
Indien jy houtstokkies gebruik, week dit in water ‘n dag voor die tyd sodat dit nie oor die kole skroei of brand nie.
Ryg die volgende dag die vleis op die stokkie, en plaas dit in die soutbak.
Skep die sout oor die vleis en maak seker dit is oraloor bedek met die sout.
Gebruik verkieslik wingerdstompe vir die vuur, nie harde hout nie – dit is ‘n kort braaiproses.
Braai die sosatioes vir 6 – 8 minute oor warm kole vir mediumgaar of 3 – 6 minute vir blou, of tot die vleis gaar is volgens jou en jou gaste se smaak.
Sodra dit klaar gebraai is, tik die meeste van die sout af.
* Verpligte velde
Aanbieders
E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
Bel Ons
(011) 714 2702
Navrae
info@rsg.co.za