600 g lamslewer, skoongemaak en sosatiegrootte blokkies gesny
1 ui, fyngekap
2 knoffelhuisies, fyngekap
1 rissie, fyngekap (opsioneel)
1 takkie roosmaryn
2 eetlepels rooiwynasyn
300 ml rooiwyn (Pinotage indien beskikbaar)
250 ml hoender- of lamaftreksel
2 teelepels heuning of 2 eetlepels appelkooskonfyt
Halwe teelepel gerookte paprika (opsioneel)
1 eetlepel botter
olyfolie
Braai die ui in olyfolie tot deurskynend.
Voeg die knoffel en rissie by.
Braai vir nog ‘n paar minute.
Voeg die roosmaryn by.
Voeg die rooiwyn en rooiwynasyn by, en kook vir 5 minute of tot half afgekook.
Voeg die aftreksel, heuning en paprika by, en kook tot die helfte van die vog afgekook het.
Roer botter aan einde deur sous.
Sprinkel die lewer met sout en peper.
Ryg die blokkies op sosatiestokkies wat vir ‘n uur in die water gelê het.
Die lewer kan ook in dun, 1 cm skywe gesny word en plat gebraai word.
Braai oor matige hitte tot die lewer nog ‘n bietjie terugdeins wanneer jy daarop druk. Geen bloed moet nog van die lewer loop nie.
Bedien met die rooiwynsous.
* Verpligte velde
Aanbieders
E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
Bel Ons
(011) 714 2702
Navrae
info@rsg.co.za