1 rol blaardeeg (puff pastry)
2 medium uie, in ringe gesny
2 medium aartappels, geskil en in skywe gesny
2 eetlepels botter
150 g gerasperde sterk cheddarkaas
vars tiemie en pietersielie
2 vet knoffelhuisies, fyngemaak
gerasperde skil van 1 suurlemoen
blaartjies van 1 takkie tiemie
‘n paar takkies gekapte platblaar pietersielie
sout en swart peper na smaak
ronde tertpan of oondbak met ‘n deursnee van 20 cm
Verhit die oond tot 180ËšC.
Smelt botter in ‘n pan, en braai uieskywe tot bruin en sag – 3 minute aan elke kant.
Hala die uie versigtig uit die pan sodat dit nie breek of uitmekaar val nie.
Braai die aartappelskywe in dieselfde pan tot sag – 5 minute aan elke kant.
Laat die uie en aartappel heeltemal afkoel.
Smeer ‘n oondbak of tertpan pan mildelik met botter.
Rol die deeg uit, net effens dunner.
Sny ʼn sirkel heelwat groter as die tertpan.
Pak die uieskywe in pan, knus langs mekaar sodat die sirkels duidelik sigbaar is, gevolg deur aartappelskywe.
Geur nou met knoffel, sout en peper, asook die tiemie, pietersielie en suurlemoenskil, wat jy saam gemeng het.
Plaas die deegsirkel bo-op die tertbak sodat dit die groente heeltemal omvou.
Prik die deeg met ‘n vurk, en bak totdat dit bruin en opgepof is.
Laat die tert afkoel.
Keer die pan om op ‘n groot bord sodat deeg onder is en aartappel-en-uiemengsel bo.
Sprinkel die kaas bo-oor en plaas terug in warm oond totdat kaas gesmelt het.
Bedien met roketblare; grasuie en ʼn skeppie sagte roomkaas.
* Verpligte velde
Aanbieders
E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
E-nuusbrief
Teken in op die RGS E-nuusbrief
Bel Ons
(011) 714 2702
Navrae
info@rsg.co.za